Kasmír Stílustanácsadó Szalon A fekete - Kasmír Stílustanácsadó Szalon

A fekete

Úgy gondolom, a fekete egyetlen Nő ruhatárából sem hiányozhat! Igaz, egy bizonyos kor után már csínyán kell vele bánni!

Az évszakelmélet alapján a fekete szín, szinte csak a tél típusnak áll jól. Így a többi évszak típus nem is használhatja? Nem…… erről nincs szó! A fekete nagyon meghatározó szín, sok mindent kifejez, így nem lehet száműzni a többi évszaktípus ruhatárából sem.

A fekete fontos szín!

A fekete komolyságot ad, a hivatalosság, határozottság, és az elegancia színe. Nincsenek világosabb vagy sötétebb árnyalatai, inkább csak úgymond nüanszai vannak. Mint a fémesfekete, a kátrányfekete, a szilvafekete, ami egy kicsit kékes árnyalatot sugározhat, vagy a mokkafekete, amely egy kissé barnás árnyalatot mutathat.

A fekete az a szín, mellyel sok mindent kifejezhetünk. Fiatalabb korban például a tinédzser kori lázadás kifejező színe. Későbbi korszakainkban is sokszor nyúlunk a feketéhez, például, hivatalos, ünnepélyes alkalmakkor, de van, hogy sokszor a hétköznapokban is szívesen veszünk fel feketét. Sok esetben a hangulatunk határozza meg, amiért ehhez a színhez nyúlunk. Idősebb korban már oda kell figyelni, ennek a színnek a használatára. Egy idő után már nem mindenkinek előnyös, de ha jól kombináljuk más színekkel, vagy például, nem az archoz közeliként használjuk, vagy egy jó sminkkel, maradhat a ruhatárunkban.

Ez az a szín, amire általában mindenkinek szüksége van, része a ruhatárának. Már csak azért is, mivel problémamentes, minden színnel, árnyalattal kombinálható! Szerepelnie kell a ruhatár alap ruhadarabjai között. Igaz, vannak, akik ezt a színt kerülik, és inkább a sötét ruhadarabként a mélykéket, vagy a sötétszürkét választják.
Mindent összevetve, a fekete a klasszikus, a sportosabb stílusban és az alkalmi megjelenésben is igen fontos és kihagyhatatlan!